Home Landelijke radio Luc van Gompel nieuw Algemeen Directeur van ANP

Luc van Gompel nieuw Algemeen Directeur van ANP

Luc van Gompel (48) is per 1 april 2007 benoemd tot Algemeen Directeur van het ANP, het Algemeen Nederlands Persbureau. Hij volgt Paul Tesselaar (63) op, die deze functie bij het ANP negen jaar heeft bekleed.

De nieuwe ANP-directeur is vertrouwd met het (digitale) uitgeversvak. Hij heeft als partner het eind jaren 80 opgerichte AND International Publishers, ontwikkeld tot een bedrijf met negen vestigingen in zeven landen, dat in 1996 een beursnotering in Londen en Amsterdam verwierf.

Luc van Gompel is sinds 2000 als associé verbonden aan advies- en managementbureau Boer & Croon. Daarnaast is hij interim-directeur geweest van de Federatie Nederlandse Blindenbibliotheken en heeft projecten bij KPN en Philips geleid.

“Het ANP is een gerenommeerd instituut, maar wel in een modern digitaal jasje”, aldus Van Gompel. Behalve het leveren van grondstoffen aan de Nederlandse mediabedrijven, levert het ANP ook tal van nieuwsgerelateerde producten aan andere organisaties. “Ik geloof dat met name op dat gebied nog behoorlijke groei te halen is, en daar wil ik graag leiding aan geven.”

Paul Tesselaar zal als adviseur nog aan het ANP verbonden blijven tot 1 januari 2008, waarna hij met pensioen gaat.

Vorig artikelOude Veronica zendschip wellicht naar Bergen op Zoom
Volgend artikelDiverse dj’s weg bij Radio 10 Gold