Home Landelijke radio Oud & Nieuw op de landelijke zenders

Oud & Nieuw op de landelijke zenders

De feestdagen zitten er bijna op en dus volgen de landelijke radiostations vanaf zaterdag weer hun normale programmering. Met Oud & Nieuw hebben de meeste radiostations nog wel een aangepaste programmering. Zoals ieder jaar zetten we alle speciale uitzendingen voor je op een rij.

NPO Radio 1
Radio 1 volgt op oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag bijna de hele dag de normale programmering. Alleen 's avonds zijn op beide dagen speciale programma's van WNL te horen: 'Van Oud Naar Nieuw' met Wieger Hemmer. Op oudejaarsavond interviewt hij van 22:00 tot 23:00 uur oud-Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Op Nieuwjaarsdag is van 20:30 uur tot 22:00 politicus Onno Hoes te gast. Daarnaast is beide nachten 'Grote Woorden' met Wim Brands te horen in plaats van het VPRO-nachtprogramma 'Nooit Meer Slapen'.

NPO Radio 2
Op oudejaarsdag is op Radio 2 de finale van de 'Top 2000' te horen. Jan-Willem Roodbeen verzorgt op oudejaarsavond de ontknoping en draait even voor middernacht de nummer 1: 'Imagine' van John Lenon. 

Op Nieuwjaarsdag volgt Radio 2 de normale programmering voor een vrijdag.

NPO 3FM
3FM zendt sinds Kersavond de 'Top Serious Request' uit met de meest aangevraagd platen van de actieweek van 3FM. Op oudejaarsdag presenteren Herman Hofman, Eva Koreman en Frank van der Lende de top 100 van de lijst. 

Direct na afloop is het 'NOS op 3 Jaaroverzicht' te horen tussen 18:00 en 20:00 uur, gevolgd door de '3FM Jaarmix' van DJ Sandstorm. Het jaar wordt afgesloten door Roosmarijn Reijmer met '3voor12 Radio' en Mark van der Molen start het jaar vervolgens met 'Markplaats'. Daarna is er ruimte voor jong talent op 3FM. Thomas Scholten is te horen van 2:00 tot 6:00 uur en Kevin van Arnhem tussen 6:00 en 10:00 uur.

Op Nieuwjaarsdag presenteren Herman Hofman en Barend van Deelen het 'Mega Top 50 Jaaroverzicht' tussen 10:00 en 18:00 uur. 's Avonds zijn Annemieke Schollaardt en Saskia Weerstand te horen.

NPO Radio 4
De klassieke zender Radio 4 volgt de gewone programmering met Oud & Nieuw.

NPO Radio 5
Ook de ouderenzender Radio 5 zendt volgende de normale programmering uit op oudejaarsdag en op Nieuwjaarsdag.

Radio 538
Mark Labrand trapt oudejaarsdag op Radio 538 af met 'Het Beste van Evers Staat Op'. Vervolgens is tussen 10:00 en 18:00 uur de 'Top 100 van 2015' te horen. Dennis Ruyer en Jeroen Nieuwenhuize presenteren de grootste hits uit de Top 40 van het afgelopen jaar.

Oudejaarsavond begint met de drie uur durende 'Yearmix 2015'. Daarna sluiten Daniël Lippens en Ivo van Breukelen het jaar af met 'De Avondploeg' en om middernacht wordt vervolgens de 'Yearmix 2015 herhaald. Het feestje gaat tussen 3:00 en 6:00 uur nog even door met de jaarmixen van bekende dj's.

Op Nieuwjaarsdag mag Mark Labrand nog één keer vroeg zijn bed uit voor de laatste uitzending van 'Het Beste van Evers Staat Op' tussen 6:00 en 10:00 uur. Vervolgens zijn Dimitris Kops en Dennis Ruyer te horen. Om 14:00 uur begint Jeroen Nieuwenhuize aan de eerste 'Top 40' van 2016 en pakt Radio 538 de normale programmering weer op.

Slam!
Sinds zondagavond zendt Slam! de 'Mix Marathon XXL' uit, de langste jaarmix ooit. Op oudejaarsdag verzorgen onder meer Robin Schulz, Sander van Doorn en Oliver Heldens een uur van deze mix. 's Avonds tussen 21:00 en 0:00 uur wordt de mix (en het jaar) afgesloten met de 'Slam! Top 100 van 2015'.

Qmusic
Sinds maandag is Qmusic bezig met een herhaling van de 'Top 500 van het Foute Uur'. Op oudejaarsdag is de ontknoping te horen. De dag begint eerst nog met de ochtendshow met Joep Roelofsen. Daarna presenteren Martijn Kolkman, Marieke Elsinga, Wim van Helden en Menno Barreveld tussen 9:00 en 19:00 uur de meest foute platen ooit. Vervolgens luidt Qmusic het nieuwe jaar met nonstop foute muziek in 'Fout & Nieuw' tussen 19:00 en 5:00 uur.

Op Nieuwjaarsdag begint Qmusic de dag met nonstop muziek en 'Het Foute Uur tussen 9:00 en 10:00 uur. Daarna is een herhaling te horen van de 'iTunes Top 100' te horen. Bas van Nimwegen, Erik van Roekel en Stephan Bouwman presenteren de jaarlijst tussen 10:00 en 18:00 uur. 's Avonds zijn vervolgens Lars Boele en Stephan Bouwman te horen.

Sky Radio
Sky Radio verzorgt op oudejaarsavond en nieuwjaarsdagnacht de soundtrack voor een feestje. Van 18:00 tot 6:00 uur is de 'Sky Radio New Years Party!' te horen met alleen maar partyhits.

Radio Veronica
Bij Radio Veronica gaan ze lachend het jaar uit. Het radiostation sluit op oudejaarsdag namelijk de 'Comedy Week' af. In elk programma is een cabetetfragment te horen, uitgekozen door de luisteraars van het radiostation. 

Daarnaast wordt tussen 20:00 en 21:00 uur de 'Radio Veronica Oudejaarsconference' uitgezonden. Een muzikale cabaretshow, gemaakt door Roel C. Verburg, Fiad Hassen, Wouter Monden en Wilko Terwijn, gebaseerd op de hits van 2015.

Vervolgens knalt Radio Veronica het jaar uit met de drie uur durende 'Grand Mix' van Ben Liebrand.

Op Nieuwjaarsdag volgt Radio Veronica de normale vrijdagprogrammering, alleen Jeroen van Inkel is niet te horen in de ochtend. In plaats daarvan presenteren Alex Oosterveen en Gert-Jan van Ackooij de ochtendshow.

Classic FM
De ontknoping van de 'Classic FM Top 1000' is op oudejaarsdag te horen op Classic FM. Tussen 9:00 en 19:00 uur worden de beste klassieke composities te horen, uitgekozen door de luisteraars van het radiostation. Erbarme Dich uit de Matthäus-Passion van Bach staat op nummer 1.

Op Nieuwjaarsdag komen tussen 6:00 en 0:00 uur de beste composities uit de lijst nog een keer voorbij.

Radio 10
Op oudejaarsdag volgt Radio 10 de normale programmering tot 21:00 uur. Daarna zendt het radiostation drie uur lang 'Ladies of Soul' uit. Om middernacht begint het nieuwe jaar goed met de 'Radio 10 New Year’s Eve Party' tot 3:00 uur.

Op Nieuwjaarsdag begint Dennis Verheugd de dag tussen 8:00 tot 12:00 uur. Vervolgens is Edwin Diergaarde vier uur lang te horen en Lindo Duvall maakt een programma van 16:00 tot 19:00 uur. 's Avonds is nonstop muziek te horen.

100% NL
100% NL volgt de normale programma op oudejaarsdag. Vervolgens zendt de zender van 19:00 uur tot diep in de nacht het beste van de 'Toppers in Concert' uit.

BNR
Op oudejaarsdag volgt BNR Nieuwsradio de normale programmering; op Nieuwjaarsdag zijn de hele dag herhalingen van themaprogramma's en specials te horen.

Sublime FM
Sublime FM heeft voor zover bekend geen speciale uitzendingen rond de jaarwisseling.