Home Landelijke radio Oud BNN-baas Timmer wordt directeur Yorin FM

Oud BNN-baas Timmer wordt directeur Yorin FM

De 37-jarige Gerard Timmer wordt per 1 maart radiodirecteur van SBS. In die functie zal hij leiding geven aan radiozender Yorin FM, die het mediabedrijf begin dit jaar heeft gekocht van RTL. Yorin FM zal binnen enkele maanden fundamentele wijzigingen ondergaan. “Timmer gaat leiding geven aan dat veranderingsproces”, zo licht een woordvoerder toe.

Timmer was in 1996, samen met Bart de Graaff, één van de oprichters van de omroep BNN. Na het overlijden van De Graaff ging Timmer verder als voorzitter en algemeen directeur van BNN. In januari 2005 nam hij afscheid en werd hij verkozen tot Omroepman van het Jaar 2004.

Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS is zeer content met de komst van Timmer. “SBS heeft grote plannen met radio. Belangrijk daarbij is het opbouwen van de eigen identiteit van onze radiozender. Ik ben er van overtuigd dat Gerard met zijn brede radio- en televisie-ervaring dat als geen ander kan. Hij brengt sprankeling, verrassing en het vakmanschap in, en dat hebben we nodig voor het waarmaken van onze radio-ambitie”, schetst Tillieux.

Volgens Timmer zelf heeft SBS met radio grote ambities. “Dat maakt veel in me los. Bovendien biedt SBS met de drie televisiezenders SBS6, Net5 en Veronica, het blad Veronica Magazine en nieuwe media een enorme toegevoegde waarde om dit radiostation opnieuw te kunnen positioneren. We gaan aan de slag. Niet met het verzetten van de meubels, maar met het bouwen van een nieuw station.”