Home Landelijke radio Opgevraagde muziekstreams onderdeel van samenstelling 3FM Mega Top 50

Opgevraagde muziekstreams onderdeel van samenstelling 3FM Mega Top 50


3FM neemt vanaf 1 september streaming-gegevens mee bij de samenstelling van de 3FM Mega Top 50. Vanaf 1 september worden de opgevraagde muziekstreams meegenomen, naast airplay en de verkoop van muziek. "De liefhebber van muziek gebruikt steeds meer wegen om naar muziek te luisteren, de muziekconsumptie in zijn geheel neemt mede daardoor al jaren toe", zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers.

"Uiteraard door radio te luisteren, door tracks online te downloaden, of op cd aan te schaffen. Ook het streaming luisteren van muziek behoort tot de mogelijkheden door de komst van diverse streaming muziekdiensten en koppelingen met sociale media. De hoeveelheid beluisterde streams van tracks zegt uiteraard ook iets over de populariteit van die tracks. Alle reden dus om ook het streamen onderdeel uit te laten maken van de 3FM Mega Top 50. Het was al geruime tijd onze wens om deze gegevens mee te laten tellen in de 3FM Mega Top 50 en nu gaan we dit ook daadwerkelijk realiseren vanaf 1 september"

Bart Arens, presentator van de 3FM Mega Top 50: "In 1997 voegden we als eerste airplay gegevens toe, een kleine 10 jaar later waren we er snel bij om downloadcijfers mee te nemen en nu is het logisch om ook streaming cijfers toe te voegen, zo blijft de hitlijst up-to-date en springlevend. Als hitlijstliefhebber vind ik het fantastisch dat we de populairste tracks van Nederland zo nog beter op een rijtje kunnen zetten."