Na Radio 538 en 100% NL kondigen meer zenders aan dat ze de komende week extra nadruk gaan leggen op de avondprogrammering. NPO 3FM introduceert extra items en gaat ook online zorgen voor nachtelijk entertainment. KINK introduceert een nachtprogramma.

3FM-dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen gaan op doordeweekse avonden tussen 19:00 en 21:00, dus nog voordat de avondklok geldt, het ‘Avondklokkenspel’ spelen. Daarna draait Sagid Carter in ‘3VOOR12 Radio’ verzoekjes onder de noemer ‘Avondklok Request’. Ook in de andere avond- en nachtprogramma’s van 3FM zijn er speciale items, omdat luisteraars dingen moeten missen die ze de afgelopen weken ’s avonds nog konden doen.

Livestream

Sander Hoogendoorn maakt van de eerste avondklok komende zaterdag ‘een feestje’. Hij draait vanaf 21:00 uur plaatjes vanuit zijn woonkamer via een livestream op YouTube. Ieder uur staat in het teken van een ander muziekgenre, waarbij de kijkers van de livestream elk uur mogen bepalen wat het volgende genre wordt. Zolang er kijkers zijn, gaat Sander door tot uiterlijk 4:30 uur, de tijd waarop de avondklok afloopt.

Bij KINK presenteert Tim op het Broek zaterdag een extra uitzending van het ‘KINK Kafe’. Dit programma is normaal op vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur te horen, maar tijdens de eerste avondklok is er een extra uitzending van 21:00 uur tot 4:30 uur. Het gaat voor nu om eenmalige uitzending.