Home Landelijke radio Ontevredenheid over jingles Radio 1

Ontevredenheid over jingles Radio 1

Er heerst ontevredenheid binnen Hilversum over de nieuwe vormgeving van Radio 1. De ombudsman van de NOS geeft nog geen oordeel over de nieuwe programmering van de publieke nieuws- en sportzender, maar heeft al wel een oordeel over de vormgeving en dan specifiek over de muziek van, zoals het in vaktermen heet, leaders en buffers.

"Die muziek staat vast en zal de komenden maanden niet veranderen", zegt ombudsman Ton van Brussel. "Helaas moet ik zeggen. Leaders en buffers zijn er om de kijker te wijzen op een nieuw programma en/of een nieuw onderwerp. Ze dragen bij aan de herkenbaarheid. Muziek is een kwestie van smaak hoor je dan vaak, alsof er niet over de effectiviteit te objectiveren valt. "Na veertien dagen is er bij mij nog geen spoor van herkenning welke muziekje wat aankondigt, om over de ‘urgentie’ van de vormgeving nog maar te zwijgen. Dat is een minpunt dat ik niet snel zie verdwijnen. Heb ik het mis, dan volgt eind december een ruiterlijke rectificatie."

Er zijn ook geruchten dat er ontevredenheid is over de samenwerking met de producent van de jingles, VHU uit Hilversum. Maar een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ontkent dat. "Het pakket is nog niet helemaal compleet geleverd, maar gezien de grootte van de operatie (hoeveelheid programma’s en omroepen op Radio 1) is dit niet heel onverwacht. In de loop van komende week hopen we alle jingles compleet te hebben voor alle Radio 1 programma’s."