Home Landelijke radio Onderzoek naar bestuurscrisis bij NVJ

Onderzoek naar bestuurscrisis bij NVJ

Er komt een onderzoek naar de crisis in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Daarvoor wordt een commissie van drie tot vijf mensen ingesteld, meldt Villamedia. De commissie doet ook aanbevelingen voor de toekomstige bestuursstructuur van de vereniging. Dat heeft de Verenigingsraad van de NVJ besloten. De commissie rapporteert aan de Verenigingsraad. De sectievoorzitters van de NVJ bepalen voor 1 juni wie er in de commissie zitting nemen.

Begin maart stapten vier van de negen NVJ-bestuursleden op. Tijdens de Verenigingsraad was er zowel zware kritiek op de vertrokken bestuursleden als het overgebleven bestuur. De vertrokken leden werd verweten zich nadien toch bemoeid hebben met het conflict door onder meer vertrouwelijke informatie te lekken. Ook werd hen verweten de persoonlijke aanval te hebben geopend op algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning.

Het overgebleven bestuur werd verweten te weinig openheid te hebben gegeven over de toedracht van het conflict. De vier opgestapte leden waren niet aanwezig op de vergadering.

Vorig artikelFan laat logo RTV Rijnmond op schouder tatoeëren
Volgend artikelRadio 10 Gold wekenlang in teken van Zomer Top 100