Home Landelijke radio Omroepmusici naar Den Haag

Omroepmusici naar Den Haag

Omroepmusici als Slavenkoor naar ministerie
Leden van de omroeporkesten en het omroepkoor gaan donderdag in vijf bussen naar Den Haag. Ze gaan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap actie voor behoud van werkgelegenheid voeren.

“Praat niet over een sociaal plan maar over behoud van werkgelegenheid”, wordt de boodschap van het Metropole Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor, Radio Symfonie Orkest en het Radio Kamerorkest. FNV KIEM en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond steunen de musici.

Staatssecretaris Van der Laan ziet zich genoodzaakt het Muziekcentrum van de Omroep, waartoe de orkesten en het koor behoren, met ongever 20 procent te korten. Mogelijk sneuvelt er één heel orkest, vreest FNV Kiem.

De musici moeten er niet aan denken, blijkens hun tekst op de muziek van het Slavenkoor: “Geen muziek meer, de stilte beklemt je ziel; De woestijn van dit land verdraagt geen muze, Droog als as wordt het leven na dit kabinet; De muziek en haar schoonheid zijn nu voorgoed besmet”. Het koor gaat dit zingen begeleid door alle blazers, terwijl de directies van de musici naar binnen gaan voor overleg.(ANP)