Home Landelijke radio Quality Radio buiten spel gezet bij overeenkomst zendmastproblematiek

Quality Radio buiten spel gezet bij overeenkomst zendmastproblematiek

Bij de overeenkomst die een aantal partijen woensdag onderteken over de zendmasten problematiek van IJsselstein is Quality Radio buiten spel gezet. Ten onrechte volgens de organisatie: “Wij zijn niet eens geïnformeerd, laat staan bij het overleg betrokken”.

Quality Radio heeft de vergunning gekregen voor 1395 AM in Lopik. Op deze frequentie is Radio 10 Gold te horen. Omdat Nozema weigert gebruik te maken van haar installatie in Lopik is de zender uitgeweken naar de Trintelhaven, dit in afwachting van een definitieve oplossing voor 1395 AM. Het verzorgingsgebied is hierdoor slecht mede omdat ook daar niet met het volledige vermogen kan worden gewerkt.

Ten onrechte wordt nu verondersteld door een aantal partijen, zoals de gemeente Ijsselstein en de provincie Utrecht, dat er nu een oplossing is voor 1395 AM. Met Arrow Classic Rock Radio is wel overleg geweest, dit station gebruikt nu de volledige ruimte in Lopik. Quality Radio staat met lege handen.

Quality Radio zal een definitieve overeenkomst tegenhouden zolang de mogelijkheid voor 1395 AM in Lopik niet uitputtend is onderzocht; daarbij is zij in principe bereid het vermogen zodanig aan te passen dat de overlast tot een aanvaardbaar niveau wordt beperkt.