Home Landelijke radio Omroepmedewerkers eisen inspraak bezuinigingen

Omroepmedewerkers eisen inspraak bezuinigingen

Programmamakers van de publieke omroep beginnen een actie tegen ‘uitholling’ van hun programma’s. Dit initiatief werd zondag bekend gemaakt in het mediaprogramma Antenne 2.

Het Platform Publieke Programmamakers wil dat haar radio- en televisiemakers een stem krijgen in de uitwerking van de door het kabinet opgelegde bezuinigingen van 80 miljoen euro. De programmamakers vrezen dat anders hun kijkers en luisteraars de dupe zullen worden.

Woordvoerder S. ’t Sas erkende de noodzaak van bezuinigingen. Hij zoekt het antwoord in een veel nauwere samenwerking tussen de omroepen: “Terwijl het NOS Journaal haar correspondent uit Indonesië haalt, werken er op Radio 1 acht verschillende redacties voor verschillende omroepen langs elkaar heen. Je kunt dan beter voor integratie kiezen, óók als daarbij banen verloren gaan.”

De leden van het Platform wijten het recente stoppen van programma’s als Nederland Komt Thuis, Spangen, Gewest, Leidsekade Live!, Niemandsland en Kunst…omdat het moet aan de eerste bezuinigingsronde. Om verder programma- en kwaliteitsverlies te voorkomen, willen ze in overleg met hun directies, de politiek en het publiek een alternatief bezuinigingsplan opstellen.