Home Landelijke radio Omroepen bepalen zelf hoe publieke radiozenders bezuinigen

Omroepen bepalen zelf hoe publieke radiozenders bezuinigen


De omroepen bepalen zelf hoe de bezuinigen worden ingevuld bij de publieke radiozenders. Dit laat Laurens Borst, zendermanager van Radio 1, tegenover RadioFreak.nl weten. Eerder werd bekend dat de muzieksamenstellers van Radio 1 worden wegbezuinigd.

Er komt nu een team van muzieksamentellers die de muziek verzorgen voor Radio 1, Radio 2 en Radio 5. "Hierdoor kunnen we efficiënter werken en kan de NPO bezuinigen."

Volgens Borst is dit één van de zaken waarmee de NPO kan bijdragen aan de opgelegde bezuinigingen. "De komende jaren moet er door bezuinigingen meer gesneden worden en de omroepen moeten hierbij vooral keuzes gaan maken wat ze wel en niet willen maken op de radio."

Momenteel heeft Radio 1 de Radio 1 Sportzomer. Dit duurt nog tot en met zondag. Hierna pakt Radio 1 weer haar oude programmering op. Of het format van de Sportzomer ook goedkoper zou zijn voor Radio 1 omdat er minder losse redacties nodig zijn kon Borst niet zeggen. "Dat is momenteel niet aan de orde en is echt aan de omroepen."

De Publieke Omroep moet 200 miljoen gaan bezuinigen. Onderdeel hiervan zijn de fusies van de omroepen. Het aantal omroepen moet in 2016 zijn terug gebracht van 21 naar acht omroepen.