Home Landelijke radio Omroep Zeeland krijgt steunzender

Omroep Zeeland krijgt steunzender

Omroep Zeeland is binnenkort weer op alle tradio’s in Zeeland te horen, dit schrijft. Sinds de herverdeling van de etherfrequenties vorig jaar november was de regionale omroep met name aan de rand van Walcheren slecht te ontvangen.

Deze zomer sprak burgemeester K. Schouwenaar van Middelburg daarover zijn zorg uit, omdat de regionale omroep daardoor niet optimaal als rampenzender kan functioneren.Een onderzoek van een onafhankelijk bureau uit Hilversum heeft de problematische ontvangst via de ether nu bevestigd.

De Nozema heeft de uitkomsten van het onderzoek erkend en Omroep Zeeland laten weten dat er nog een etherfrequentie in Zeeland vrij is. De regionale omroep moet nu een officieel verzoek indienen bij het Ministerie van Economische Zaken om behalve via 87.9 FM in heel Zeeland op Walcheren ook uit te mogen zenden via 98.4 FM. Daarvoor is een hulpzender nodig op een flat aan de Vlissingse boulevard. Directeur/hoofdredacteur F. Feij denkt dat dit over uiterlijk drie maanden geregeld kan zijn.

Vorig artikelOmroepbazen kritisch over publieke bestel
Volgend artikelHans van der Broek pleit voor de Wereldomroep