Home Landelijke radio Omroep Zeeland herdenkt watersnoodramp

Omroep Zeeland herdenkt watersnoodramp

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de watersnoodramp was in Nederland. Omroep Zeeland besteedt hier in haar programma’s veel aandacht aan.

In de week voor de officiële herdenking op zaterdag 1 februari is het radioprogramma De Kern van Eric Rotte van 16 tot 17 uur geheel gewijd aan de ramp en de gevolgen van de ramp op Tholen. Het programma wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden vanuit Sint Philipsland.

Op zaterdag 1 februari zal de radio van 10 tot 12 uur in Kanaalstraat 64 aandacht besteden aan de ramp en tussen 12 en 17 uur wordt in een gezamenlijke uitzending van Omroep Zeeland en het Radio 1-Journaal rechtstreeks verslag gedaan van het bezoek van koningin Beatrix aan Oude-Tonge en Ouwerkerk en de herdenking in Stavenisse. Vanuit de studio zijn gesprekken te horen met overlevenden en met de hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp. Dit programma wordt tegelijkertijd uitgezonden via Omroep Zeeland en Radio 1.

Ook op zondag 2 februari zal omroep Zeeland in haar programma’s met mensen praten die de ramp hebben meegemaakt. Op de overige zondagen in februari herhaalt Omroep Zeeland Radio tussen 12.00 en 13.00 uur de vier programma’s, die Kees Slager over De Ramp maakte en die in 1986 bij de VPRO werden uitgezonden en die voor Slager aanleiding waren om zijn boekwerk over de gebeurtenissen van een halve eeuw geleden te gaan schrijven.