Home Landelijke radio Omroep Brabant vijf dagen in carnavalsstemming

Omroep Brabant vijf dagen in carnavalsstemming

Omroep Brabant stort zich vijf dagen lang op het carnavalsfeest. Op radio, tv en internet is het allemaal carnaval, wat de klok slaat. En dat allemaal met het motto: Fijnfisjenie. Alle dagen gaan verslaggevers op pad om verslag te doen van het leutfeest in Brabant.

Het begint vrijdagmiddag al om 14:00 uur op de radio met het programma ‘Eén Uurke Vurraf aan Drie Uurkes Vurraf’. In dat programma wordt voor het eerst het Omroep Brabant carnavalslied gepresenteerd. Dit lied wordt gezongen door Bennie Lauwbier (cabaretier Mark van de Veerdonk) en het Omroep Brabant Koor. De muziek is van blazerij Smarteez uit Eindhoven.

Om 15:00 uur beginnen de Drie Uurkes Vurraf, live vanuit het Dorint Sofitel Cocagne Hotel in Eindhoven. Dat programma wordt dit jaar live uitgezonden, op zowel radio als tv. De drie uur durende uitzending wordt tijdens de carnavalsdagen nog regelmatig in delen vertoond. In dat programma zijn carnavalsartiesten als de Gebroeders Ko, de Deurzakkers, de Zware Jongens, Franky Boy, en de Dorini’s te zien.

Zaterdagmiddag is op Omroep Brabant TV de carnavalsoptocht uit Roosendaal te zien. Die live-uitzending vanuit Tullepetaonestad wordt gerealiseerd in samenwerking met de lokale zender Stads FM. Het is voor de eerste keer dat op Omroep Brabant een carnavalsoptocht live te zien is.

Op radio is het van zaterdag tot en met dinsdag Dweilradio. De hele dag zendt Omroep Brabant dan uit vanuit het centrum van Eindhoven (zaterdag), Tilburg (zondag), Breda (maandag) en Den Bosch (dinsdag). Sfeerimpressies en dweilorkesten zorgen voor de juiste stemming en tussendoor geven verslaggevers hun indrukken door van optochten, boerenbruiloften en recordpogingen. Dweilradio is iedere carnavalsdag te horen van 09:00 tot 18:00 uur.

Vorig artikelRechtszaak Lex Harding tegen Ruud Hendriks van de baan
Volgend artikelMarja van Bijsterveldt nieuwe staatssecretaris van Media