Home Landelijke radio Omroep Brabant en Royaal FM gaan samenwerken

Omroep Brabant en Royaal FM gaan samenwerken

Omroep Brabant en de commerciële regionale zender Royaal FM gaan vanaf 21 september samenwerken. De publieke regionale omroep zal regionale nieuwsbulletins voor Royaal FM maken. Omroep Brabant hoopt met deze samenwerking een zo breed mogelijk publiek te bereiken voor haar nieuwsbulletins.

"De luisteraars van Royaal FM zijn gemiddeld jonger dan die van onze omroep", zegt Omroep Brabant-directeur Gert Bielderman. "Samenwerking met Royaal biedt een uitgelezen kans om ons nieuws heel gericht aan een jonger publiek aan te bieden. Het past ook uitstekend binnen de strategie van Omroep Brabant, om zijn informatie via zoveel mogelijk kanalen te verspreiden. Ook andere dan onze eigen media dus."

Royaal FM, het commerciële radiostation dat is te beluisteren in de regio Eindhoven. wil zijn muziekprogrammering verrijken met regionale informatie en ziet daarom in Omroep Brabant een goede partner.

"Wij willen onze luisteraars een compleet radiopakket aanbieden", zegt algemeen directeur Perry Oerlemans van Royaal FM. "Daarin hoort naast muziek en de algemene nieuwsbulletins die wij nu brengen ook het regionale nieuws. En waar kunnen we dat beter halen dan bij Omroep Brabant?" De nieuwslezers van Omroep Brabant zijn vanaf 21 september te horen op Royaal FM. Op werkdagen, elk uur vanaf 11:30 tot 19:30 uur.