Home Landelijke radio Omroep Brabant blijft nummer één in Brabant

Omroep Brabant blijft nummer één in Brabant

Omroep Brabant Radio is en blijft veruit de best beluisterde radiozender in Noord-Brabant. De Omroep had in de maanden mei en juni al een aanzienlijk marktaandeel van 16,1%, in de maanden juli en augustus steeg dat marktaandeel zelfs naar 16,5%. Omroep Brabant is daarmee niet alleen de grootste stijger binnen de top 5 van best beluisterde zenders, maar het is ook de énige stijger. Achtervolgers Radio 3 FM, Sky Radio 101, Radio 538 en Radio 2 zagen hun marktaandeel in deze maanden namelijk afnemen.

Na Omroep Brabant volgt Radio 3 FM met een marktaandeel van 11,6%. Sky Radio neemt een derde plek in, met een marktaandeel van 9,6%. Het andere Brabantse radiostation , de commerciële zender Radio 8FM, heeft een markt aandeel van 4%.

Uit de cijfers van Intomart blijkt onder meer dat op werkdagen meer dan 20% van de Brabanders in de ochtenduren zijn radio afstemt op Omroep Brabant. Op de zaterdagen en zondagen ligt dat cijfer in de ochtenduren zelfs nog hoger: minimaal 25% luistert dan naar Omroep Brabant!

Omroep Brabant-hoofdredacteur Jan Kriek is dan ook uiterst tevreden met de cijfers. “Zeker als je ziet hoezeer de meeste zenders als gevolg van de frequentiewijzigingen momenteel voor hun marktaandeel moeten vechten. In dat opzicht kunnen we alleen maar trots en blij zijn met onze groei. Je nummer 1-positie in deze hectische markt stabiliseren is één ding, maar om die zelfs nog te versterken mag een hele prestatie genoemd worden”.