Home Landelijke radio Ochtendprogramma ‘Giel!’ op 3FM krijgt extra uur

Ochtendprogramma ‘Giel!’ op 3FM krijgt extra uur

Het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM wordt vanaf 1 september met een uur verlengd. ‘Giel!’ duurt voortaan tot 10:00 uur. Dj Gerard Ekdom maakt van 10:00 tot 12:00 uur met AVRO Arbeidsvitaminen de doordeweekse 3FM ochtend vol.

"Giel maakt met zijn programma mensen wakker, praat ze bij over het nieuws van de dag en begeleidt ze naar hun werk. Op het werk is Gerard de aangewezen man om de sfeer erin te houden", zegt zendermanager Florent Luyckx. "Omdat ‘onder weg’ steeds langer wordt is het logisch dat Giel een uur langer doorgaat. 3FM heeft met ‘Giel!’ en Arbeidsvitaminen nu een ochtendprogrammering die perfect aansluit bij het ritme van onze luisteraars."

VARA-programmadirecteur Frans Klein is blij met de verlenging. "Ik kan geen genoeg krijgen van Giel op 3FM, dus een extra uur is altijd welkom. Giel is een belangrijke anker voor de programmering en het voelt goed om dit programma nog even door te zetten na de klok van negen."

Ook Arjan Snijders, eindredacteur 3FM bij de AVRO, kan zich erin vinden. "Twee uur samengebalde Arbeidsvitaminen hebben we nóg specialer gemaakt. Naast de typische 3FM classics hoor je ook minder vaak gedraaide gouwe ouwen en onterecht vergeten juweeltjes. In het vernieuwde Arbeidsvitaminen blijft verder ruimte voor goede gesprekken met muzikanten en BN’ers mét hun favoriete plaat en wordt er uiteraard geciteerd uit de Bedrijven Top 10 van het Bedrijf van de Dag. Kortom, Ekdom zorgt van 10 tot 12 voor de enige echte, unieke Arbeidsvitaminenmix."

Gerard Ekdom zelf vindt het ook niet zo erg. "Het zal uiteindelijk ten goede komen aan de luistercijfers en de nieuwe, compacte versie van de show zal nog sneller, sprankelender en spannender gaan worden. Bovendien is een uur langer op bed blijven liggen ook geen straf!"