Home Landelijke radio Extra nieuws- en evenementenzender NPO van de baan

Extra nieuws- en evenementenzender NPO van de baan

De plannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om een extra radiokanaal op te zetten voor nieuws en evenementen, gaan niet door. De NPO heeft de aanvraag voor het nieuwskanaal ‘NPO Nieuws & Evenementen’ ingetrokken. Vorig jaar diende de NPO het plan in bij staatssecretaris Sander Dekker. Hij reageerde positief, in tegenstelling tot de marktpartijen.

Het nieuwe nieuws- en evenementenkanaal zou met name voor BNR Nieuwsradio nadelige gevolgen kunnen hebben, die er door het nieuwe kanaal een extra publiek gefinancieerde concurrent bij zou krijgen. Voor Dekker was dat een reden om uitgebreider onderzoek te doen naar het extra radiokanaal. Dat is niet meer nodig, want de NPO heeft op eigen initiatief de stekker uit het plan getrokken.

NDP Nieuwsmedia, de belangenorganisatie voor onder meer BNR Nieuwsradio, is verheugd dat het nieuwe radiokanaal geen doorgang vindt. “Met het oog op het behoud van pluriformiteit is het van belang dat private partijen voldoende zuurstof krijgen om zich te blijven ontwikkelen”, aldus NDP.