Home Landelijke radio NPO Radio 4 draait de hele week vanaf vinyl

NPO Radio 4 draait de hele week vanaf vinyl

NPO Radio 4

NPO Radio 4 draait tot en met vrijdag muziek vanaf de langspeelplaat. Daarnaast vraagt de klassieke muziekzender luisteraars om met de mooiste klassieke platenhoes te komen. Het is de eerste keer dat de zender een Vinylweek houdt.

Vrijdag 1 december tussen 16:00 en 19:00 uur sluit Radio 4 de week af met een live-uitzending van Podium (NTR) vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Luisteraars zijn van harte welkom om langs te komen met hun eigen favoriete klassieke LP’s.

“Het aantal verkochte LP’s zit de laatste jaren weer in de lift”, meldt de zender. “Niet alleen in popmuziek is de verkoop van vinylplaten weer gestegen, ook in de klassieke muziek heeft vinyl een groeiende groep liefhebbers. In de programma’s Vrije Geluiden (VPRO), Diskotabel (NTR), De Klassieken (AVROTROS) en Podium (NTR) viert NPO Radio 4 de hele week de romantiek van de langspeelplaat.”

De klassieke radiozender gaat op zoek naar legendarische platen en opvallende klassieke LP-uitgaven van het afgelopen jaar. Pianist Nicolas van Poucke vertelt in Podium over zijn liefde voor vinyl.

Foto: Michel Schnater (NPO)