Home Landelijke radio NPO Radio 2 NPO Radio 2 vrijdag hele dag in actie voor Sint-Maarten

NPO Radio 2 vrijdag hele dag in actie voor Sint-Maarten

Stationsinformatie van NPO Radio 2

NPO Radio 2 besteedt vrijdag vanaf 06:00 uur de hele dag aandacht aan de nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekendgemaakt na overleg met het Rode Kruis.

Op NPO Radio 1 zullen de hele dag updates te horen zijn en is er ’s avonds een speciale uitzending vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum. Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het Actiecentrum, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: “Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen.”

Ook de zenders van RTL en SBS hebben aandacht voor de actie. Op 6 september werd Sint-Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70 procent. van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar.