NPO Radio 2 steunt ook dit jaar de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Volgende week maken de NPO Radio 2-dj’s 100 uur radio voor KWF. Die collecteweek ziet er vanwege het coronavirus wel anders uit dan voorgaande jaren: NPO Radio 2 staat de hele week op één plek met de ‘NPO Radio 2 Collecte Drive-in’ op parkeerplaats De Scheg in Deventer. De uitzendingen van Radio 2 komen de hele week vanaf deze locatie.

Bij deze speciale drive-in kunnen luisteraars vanuit hun auto een donatie doen bij collectanten van KWF, maar ook artiesten en dj’s van Radio 2 staan regelmatig aan het loket. Verder zijn er op het parkeerterrein optredens van artiesten als Chef’Special, DI-RECT en Racoon. Ook voor die concerten hoeven de bezoekers hun auto niet te verlaten.

Sinds 2018

Radio 2 houdt sinds 2018 een actieweek ten behoefte van het KWF. Ook in 2017 kwam de zender al in actie voor het goede doel, maar toen bleef het bij één dag. De opzet is dit jaar, vanwege het coronavirus, dus anders dan de afgelopen edities. Wel besteden de Radio 2-dj’s aandacht aan de verhalen van de donateurs die door de drive-in rijden. Daarnaast ontvangen zij in de studio gasten die de Collecteweek steunen.

“Vanwege het coronavirus zijn dit jaar helaas tientallen acties en evenementen voor KWF niet doorgegaan en gaan minder collectanten langs de deuren”, zegt Peter de Vries, zendermanager van Radio 2. “Tegelijkertijd blijft geld voor onderzoek naar deze ziekte van groot belang. Onze dj’s steunen dan ook vol overtuiging de Collecteweek.”

Op pad

In programma’s worden acties gevoerd en worden mensen in het zonnetje gezet. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof reizendoor het land om te collecteren op plaatsen waar KWF geen collectanten heeft of op bijzondere plaatsen, zoals het Binnenhof in Den Haag.

Foto: Ben Houdijk