Home Landelijke radio NOS zendt Prinsjesdag live uit

NOS zendt Prinsjesdag live uit

De NOS doet live verslag van Prinsjesdag. Daarnaast gaan verslaggevers het land in om reacties te halen en te praten over de kabinetsplannen voor 2010 in deze crisistijd. Op Radio 1 presenteren Wilma Borgman en Govert van Brakel de uitzending. Ook NOS Met het Oog op Morgen heeft een speciale Prinsjesdag-uitzending met daarin de voorzitters van de drie fractiepartijen: Pieter van Geel (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA) en Arie Slob (CU).

In de uitzending wordt er geschakeld naar de Ridderzaal waar koningin Beatrix de Troonrede zal uitspreken en naar de Tweede Kamer waar minister Bos van Financiën de Miljoenennota aanbiedt. Ook wordt er verslag gedaan van de rijtoer van en naar Paleis Noordeinde en van de ‘balkonscène’.

Gedurende de uitzending schuiven gasten aan uit de politiek en van maatschappelijke organisaties voor toelichting en duiding op de gepresenteerde plannen. Onder hen ook minister-president Balkenende. Daarnaast wordt er geschakeld naar verslaggevers die reacties in het land halen.

De uitzending begint morgen om 12:55 uur op Radio 1.