Home Landelijke radio NOS-verslaggever Michiel Bosgra nieuwe directeur Omroep Eindhoven

NOS-verslaggever Michiel Bosgra nieuwe directeur Omroep Eindhoven


NOS-economieverslaggever Michiel Bosgra wordt per 1 augustus de nieuwe directeur/hoofdredacteur van Omroep Eindhoven. Hij is aangetrokken om de omroep uit te bouwen tot een proffessionele organisatie en stopt daarom met zijn werkzaamheden bij de NOS.

Vorig jaar werd al bekend dat de omroep de komende jaren een flinke subsidie van de gemeente krijgt. De gemeente vindt dat een goede lokale omroep kan bijdragen aan de verbreding van de nieuwsvoorziening in Eindhoven, die nu – volgens de gemeente – wordt beheerst door bladen van uitgeverij Wegener.

De 38-jarige Bosgra, geboren in Waddinxveen en nu woonachtig in Hilversum, werkte lange tijd voor RTL Z en is sinds 2008 in dienst van de NOS. Bij de NOS versloeg hij onder meer de kredietcrisis en de DSB-affaire. Radio is een grote hobby van Bosgra. Hij is al bijna twintig jaar vrijwilliger bij Haarlem 105.

“Ik geloof in professionele stadsomroepen. In Eindhoven ligt een prachtig fundament om daar met een gemotiveerde en getalenteerde ploeg medewerkers een geweldige omroep op te bouwen”, aldus Bosgra. Bosgra geeft aan dat het een kans is voor hem te laten zien dat hij ook kan liedinggeven.