Home Landelijke radio NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis hoofdredacteur van Kermis FM

NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis hoofdredacteur van Kermis FM

Matijn Nijhuis wordt hoofdredacteur van Kermis FM. De nieuwslezer van de NOS krijgt daarmee de leiding over de redactie van het radio- en televisiestation van de Tilburgse Kermis. "Hij bewaakt de inhoudelijke output van de zender", zegt voorzitter Arno Leblanc van de Stichting Kermis FM. Nijhuis is in het dagelijks leven nieuwslezer van de publieke radiozenders.

De organisatie van de evenementenzender is aangepast. In 2009 werd begonnen als radiostation en inmiddels zitten daar een televisiezender, website en eigen podium bij. "Sinds het begin in 2009 is de organisatie in rap tempo gegroeid van een radiostation naar een crossmediaal platform met een eigen podium en evenementen", zegt Leblanc. "Kermis FM wordt volledig gerund door een mix van nieuw mediatalent en professionals, die zich allemaal vrijwillig inzetten."

Naast een hoofdredacteur, worden er ook op technisch, facilitair en communicatie gebied vaste mensen verantwoordelijk voor de output. "Al met al levert het een grotere organisatie op, maar wel één die een stuk efficiënter en professioneler te werk gaat."

Ook 3FM-dj Rob Stenders en oud-Kink FM directeur Jantien van Tol gaan zich bezighouden met Kermis FM. Zij vormen samen met onder andere NOS-nieuwslezer Bart Jan Cune een Adviesraad. Die adviesraad wordt gevraagd regelmatig te adviseren en te reflecteren op wat er beter kan bij Kermis FM.

Kermis FM start 19 juli om 16:00 uur.