Home Landelijke radio NOS Hoofdredacteur: eenduidigheid bij Radio 1 ontbreekt

NOS Hoofdredacteur: eenduidigheid bij Radio 1 ontbreekt


Hoofdredacteur van NOS-nieuws Marcel Gelauff vindt dat Radio 1 te veel verschillende gezichten heeft. Dit zegt hij tegen de Volkskrant. Hij zou graag een echte nieuwszender hebben.

"De zender is niet van ons, die delen we met een heel aantal omroepen. Maar ik vind Radio 1 nu wel een zender met te veel verschillende gezichten en kleuren, de eenduidigheid ontbreekt." Gelauff zegt dat het station meer een eigen profiel moet hebben. "Ach, die politieke discussie over de inrichting van het bestel loopt al zo ontzettend lang."

Een nieuwszender met alleen maar het Radio 1 Journaal ziet Gelauff ook niet zitten. "Daarvoor is het nieuwsaanbod niet groot genoeg. En je moet ook momenten van beschouwing inbouwen."

In juni zei de vorige hoofdredacteur Hans Laroes ook al dat de NOS een grotere rol op Radio 1 zou moeten krijgen. "Ik stel voor Radio 1, dat nu 40 miljoen euro kost, door ons te laten maken. Als wij de zender beheren en coördineren, is Radio 1 met 25 miljoen euro te maken. En dan is de zender misschien nog newsier", zei hij toen.

Oud NOS-radiobaas Henk van Hoorn heeft zich eerder ook uitgelaten over Radio 1. In 2008 vond hij de zender 'los zand'.

Vorig artikelReageren onder artikelen op RadioFreak.nl
Volgend artikelFrans Bauer krijgt eenmalig eigen programma op Omroep Brabant