Home Landelijke radio NOS gooit het Radio 1 Journaal om

NOS gooit het Radio 1 Journaal om

Het format van de doordeweekse ochtenduitzending van het NOS Radio 1 Journaal wordt vanaf aanstaande maandag aangepast. Luisteraars worden vaker bijgepraat over het nieuws. De hoogtepunten van het nieuws komen vanaf maandag tussen 07:00 en 09:00 uur elk kwartier langs. Er komt ook nog een extra nieuwsoverzicht om 09:30 uur.

Ook krijgen luisteraars elk kwartier verkeersinformatie voorgeschoteld. De nieuwsblokken moeten flitsender worden door een grotere verscheidenheid aan onderwerpen. De presentator schakelt zoveel mogelijk door naar verslaggevers
op nieuwslocaties.

Het Radio 1 Journaal trekt vooral veel luisteraars op de hele en halve uren, als er nieuwsblokken zijn. Door meer nieuwsoverzichten brengen wil de NOS die luisteraars vasthouden. Luisteraars schakelen nu nog vaak over naar Radio 538, 3FM of Radio 2. Opmerkelijk genoeg is de overloop naar BNR Nieuwsradio nihil, blijkt uit onderzoek.

Radio 1 wil als zender ook veranderen. Op dit moment blijft de zender achter bij de doelstelling en daarom is er besloten tot een opfrisbeurt om meer dertigers en veertigers aan Radio 1 te binden, zonder daarmee de huidige luisteraars te verliezen.