Home Landelijke radio NOS gaat nieuwsredacties samenvoegen vanaf oktober

NOS gaat nieuwsredacties samenvoegen vanaf oktober

De NOS gaat vanaf oktober de organisatie compleet vernieuwen. Dat zegt hoofdredacteur Bernadette Slotboom van NOS Online in Broadcast Magazine. Als hoofd van de internet-afdeling en teletekst is ze nauw betrokken bij het vernieuwen van de omroepstichting (net als het logo van hiernaast). “Organisatorisch zijn we begonnen bij de radio. Teletekst is daarbij aangeschoven en die pilot verloopt veelbelovend”, zo zegt ze.

Vanaf oktober worden alle nieuwskanalen van de NOS samengevoegd op 1 vloer. Nu is het nog zo dat alle onderdelen vanaf verschillende plekken op het MediaPark werken. “Dat betekent dat straks los van het medium naar de berichten wordt gekeken. Een redacteur verzamelt informatie en legt die vast in een sheet. Dat document wordt de basis voor de verslaggeving op alle media.

Vanaf 1 oktober zitten zowel de radio-, televisie- en tv-afdeling in het Videocentrum in Hilversum. Daar is nu enkel het Journaal gevestigd. “Momenteel word alles daar per verdieping opgeknapt en geschikt gemaakt voor alle nieuwsredacties van de NOS”, aldus Slotboom.

Ze benadrukt dat het om een inhoudelijke keuze gaat en maar een beetje om bezuiniging. “Het is aanvankelijk een inhoudelijke keuze. Omdat we nu zo verspreid zitten, hebben alle redacties nu bijvoorbeeld een nachtbezetting. Dat gaan we ietsjes slimmer aanpakken, zullen we maar zeggen.