Home Landelijke radio NOS Correspondent Michel Maas gewond bij gevechten Bangkok

NOS Correspondent Michel Maas gewond bij gevechten Bangkok


Michel Maas, correspondent voor de NOS en De Volkskrant in Thailand, is vanochtend live op Radio 1 gewond geraakt bij gevechten tussen het leger en de roodhemden. Hij is in zijn schouder geraakt door een kogel, maar het gaat naar omstandigheden goed met hem.

Maas deed voor het NOS Radio 1 Journaal verslag van de gevechten tussen de roodhemden en het leger. Presentatrice Lara Rense vroeg op Radio 1, voordat Maas werd geraakt, of het wel veilig is voor hem. “Ik zorg natuurlijk dat ik buiten het schootveld blijf. Ik doe mijn best om zo veilig mogelijk te blijven”, zo vertelde de correspondent.

Tijdens de gevechten en ook vanuit het ziekenhuis deed Maas tevens live verslag via Twitter. “Lightly wounded. Medivac on motorbike”, was het eerste wat hij van zich liet horen nadat hij gewond was geraakt.

Na het incident vertelde Maas vanuit het ziekenhuis live in het NOS Radio 1 Journaal hoe het met hem ging. “Het gaat prima. Ik zit in het ziekenhuis, wat midden in het gebied van de roodhemden staat. Ze hebben me behandeld, ik heb een kogel een in mijn rechterschouder gekregen. Het is niet ernstig, ik heb geluk gehad wat dat betreft.”

Een Italiaanse collega van Michel Maas had minder geluk. De fotograaf kreeg een kogel in zijn borst en kwam vermoedelijk om. Een 53-jarige Amerikaanse documentairemaker raakte gewond, doordat hij werd geraakt in zijn been.