Nina Jurna wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Latijns-Amerika. Ze volgt per 1 maart 2022 Marc Bessems op, die dan terugkeert naar Nederland. Jurna is goed bekend met het continent: tussen 2000 en 2011 was haar standplaats Paramaribo. Daarna werkte ze vanuit Rio de Janeiro in Brazilië.

Naast haar correspondentschap voor Latijns-Amerika blijft Nina ook correspondent voor Suriname. Nina over Latijns-Amerika: “Dit gebied bestaat voor een groot deel uit jonge en nog wankele democratieën waarbij de diepgewortelde ongelijkheid een grote rol speelt. Verder spelen hier grote actuele vraagstukken, zoals klimaatverandering, ontbossing en – ook hier – een vluchtelingencrisis. Hoewel ik hier al een langere tijd woon, blijft deze regio me fascineren. Latijns-Amerika is een enorme smeltkroes van culturen.”

Na haar studie Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim werkte Nina bij AT5. Ze vertrok vervolgens naar Suriname en werd daar correspondent voor RTL Nieuws en diverse Nederlandse dagbladen. In 2015 werd ze correspondent Latijns-Amerika voor NRC Handelsblad. Ze blijft ook werkzaam voor de krant.

Foto: NOS