Home Landelijke radio Nieuwszenders pakken uit op Prinsjesdag

Nieuwszenders pakken uit op Prinsjesdag

De NOS op Radio 1, BNR Nieuwsradio en de Wereldomroep pakken uit met Prinsjesdag morgen. De NOS zal de hele dag uitzendingen verzorgen vanuit Den Haag. Een speciale uitzending begint om 13:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De troonrede rond 13:15 uur zal live uitgezonden worden. De presentatie is in handen van Rob Trip en Wilma Borgman.

Om 16:30 uur is er een uitzending van Stand.nl (NCRV) met premier Balkenende.

Op BNR Nieuwsradio geven premier Balkenende en minister van Financiën Wouter Bos direct na de troonrede een toelichting op de eerste Miljoenennota van het huidige kabinet. In de uitzending zijn onder andere te gast: minister Vogelaar, minister Rouvoet en minister Eurlings, fractievoorzitters van de regeringspartijen en voorzitters van werknemers- en werkgeversorganisaties. De presentatie is in handen van Rens de Jong en Niels Heithuis.

Op woensdag 19 september is minister van der Hoeven van Economische Zaken te gast bij BNR. Van 07:00 tot 08:00 uur geeft zij een uitgebreide toelichting op de Miljoenennota. Luisteraars kunnen minister van der Hoeven vragen voorleggen via prinsjesdag@bnr.nl.

Radio Nederland Wereldomroep komt met een eenvoudige versie van de troonrede. Net als vorig jaar kruipt presentatrice Harmke Pijpers in de huid van koningin Beatrix om de bewerkte troonrede op ‘koninklijke’ wijze voor te dragen.

De traditionele troonrede doet menig Nederlander de wenkbrauwen fronsen, blijkt uit onderzoek dat in 2006 werd verricht. Zes op de tien Nederlanders begrijpen de tekst niet, onder meer omdat de zinnen te lang zijn en omdat er veel politiek jargon wordt gebruikt.

De rede van Pijpers is dinsdag om 17:35 uur te horen in het programma Nieuwslijn.

Vorig artikelSjors Fröhlich: “Ik krijg per dag meer stemgeluid”
Volgend artikelRadio Noordzee Nationaal komt terug