Home Landelijke radio Nieuwe zondagavondprogrammering EO op 3FM

Nieuwe zondagavondprogrammering EO op 3FM

3FM start vanaf zondag met een nieuwe zondagavondprogrammering van de EO. Het programma ‘RondUit.nl’ komt te vervallen en Klaas van Kruistum presenteert voortaan van 22:00 tot 23:00 uur ‘Jouw WeekendFinale’. Het daaropvolgende ‘X-NoiZz’ duurt daardoor een uurtje korter en Miranda van Holland volgt Jan-Willem Roodbeen op.

“Jouw WeekendFinale wordt een echt einde weekend programma, dat was er nog niet in Nederland. Het wordt niet meer zo’n magazine als ‘RondUit.nl’ was, maar meer een echt radioprogramma. Elke zondag ontvang ik een gast en verder ga ik verder met de Sponsor Lift waarin luisteraars tijdens de uitzending liften om geld op te halen voor het goede doel. Ook leuk is dat ik elke uitzending begin met een lege agenda en dat die luisteraars die vullen met hun afspraken. Dit gaat van tandarts tot bruiloften en van begrafenissen tot tentamens. Elke week kies ik aan het eind van de uitzending één ding uit waar ik mee naartoe ga en dat film ik dan voor de website. Verder staan er nog wat kleine dingetjes op stapel, zoals ‘Zinloos Gebeld’ wat ik terughaal uit mijn nachtprogramma,” zo vertelt Klaas van Kruistum over zijn nieuwe programma.

Miranda van Holland, de nieuwe presentatrice van ‘X-NoiZz’ is overigens geen onbekende bij 3FM. Ze presenteerde in het verleden diverse programma’s voor de EO waaronder ‘Door Holland’. Vervolgens ging ze aan de slag als producer van Marisa op Caz! om nu weer terug te keren naar 3FM.