Home Landelijke radio Nieuwe waarnemend hoofdredacteur bij RTV West

Nieuwe waarnemend hoofdredacteur bij RTV West

Bij de regionale omroep West is Huub Elzerman (62) benoemd tot waarnemend Hoofdredacteur. Elzerman heeft een brede ervaring op het gebied van journalistiek en management en heeft eerder bij Radio TV West interim werkzaamheden verricht. Tot 2004 was hij directeur/hoofdredacteur bij RTV Noord-Holland. Elzerman zal deze rol vervullen tot een nieuwe hoofdredacteur is aangetrokken, dat naar verwachting drie tot vijf maanden gaat duren.

Vorige week stapte hoofdredacteur Rob Freijssen op ‘in onderling overleg besloten na een verschil van mening over de beleidsvoering.’

Nu de omroep zich financieel weer hersteld heeft, ligt de uitdaging in het vergroten van het marktaandeel door het sneller en beter informeren van de inwoners in de regio Zuid-Holland Noord over wat zich in hun directe omgeving afspeelt. Hierin is naast de traditionele kanalen radio en televisie een belangrijke rol weggelegd voor nieuwe media en de nieuwe internetsite, die in oktober geïntroduceerd wordt.

De toekomstige nieuwe hoofdredacteur zal een duidelijke visie over de ontwikkeling en interactie van de traditionele en nieuwe kanalen moeten hebben, en de managementvaardigheden om deze te operationaliseren.