Home Landelijke radio Nieuwe studio voor Sleutelstad FM

Nieuwe studio voor Sleutelstad FM

Het lokale radiostation Sleutelstad opent op 1 augustus een kantoor en studio in het centrum van Leiden. Het pand aan de Koornbrugsteeg 3 wordt de komende weken eerst nog verbouwd. Tot die tijd wordt het voormalige pand van Middelhoek’s reisbureau nog gebruikt.

Het is de bedoeling om in de toekomst in beperkte mate ook live radioprogramma’s te gaan verzorgen. Het zal daarbij vooral gaan om informatieve programma’s. De muziekprogrammering blijft vooralsnog non-stop. Wel komen er mogelijk gepresenteerde uitzendingen waarin aandacht komt voor muziek uit Leiden en omgeving.

De uitzendingen van Sleutelstad FM zijn momenteel alleen via internet en de Leidse ether te beluisteren. Binnen enkele weken zal de zender worden ‘geoptimaliseerd’ waardoor het bereik zal toenemen. Naar verwachting zijn de uitzendingen dan ook in de rest van de regio Holland Rijnland goed te ontvangen. Of Sleutelstad vanaf volgende maand ook via te kabel te beluisteren zal zijn, hangt af van de programmaraad die daar aanstaande maandag een besluit over neemt.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat een plek op de kabel er niet inzit voor Sleutelstad. De programmaraad is van plan geen wijzigingen door te voeren in het bestaande radio-aanbod via de kabel.