Home Landelijke radio Nieuwe samenstelling voor Mega Top 50 op 3FM

Nieuwe samenstelling voor Mega Top 50 op 3FM

De samenstelling van de Mega Top 50 zal per 1 mei gaan veranderen. De lijst zal vanaf dan samengesteld worden door airplay en verkoopcijfers. Daarmee zal de lijst actueler worden dan nu het geval is.

In de nieuwe samenstelling wordt de positie van nummers in de Mega Top 50 voor tweederde bepaald door verkoopcijfers en voor éénderde door airplay op 3FM en MTV, waarbij de verkopen gemeten worden over één week (vrijdag t/m donderdag) en de airplay over twee weken.

De 3FM Mega Top 50 wordt vanaf 1 mei elke vrijdag samengesteld en de volgende dag op 3FM uitgezonden. “De lijst wordt een stuk sneller en spannender om naar te luisteren”, aldus Florent Luyckx, zendercoödinator van 3FM. “Door het meewegen van de airplay krijgt de lijst meer de kleur van 3FM. Dat leidt tot een lijst waar hits eerder worden gesignaleerd.”

Het lopende contract met 3FM wordt opengebroken en hernieuwd afgesloten voor de komende 3 jaar op basis van de nieuwe Mega Top 50 formattering. De eerste Mega Top 50 die volgens de nieuwe regels wordt samengesteld zal op zaterdag 1 mei om 14 uur te horen zijn, gepresenteerd door Daniel Dekker.