Home Landelijke radio Nieuwe naam en logo’s voor publieke omroep

Nieuwe naam en logo’s voor publieke omroep

Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 voeren vanaf nu een nieuw logo. Het overkoepelende orgaan Publieke Omroep heeft vanaf vandaag Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Met de nieuwe naam moet spraakverwarring voorkomen worden. “Aangezien veel mensen de publieke omroep met compleet Hilversum of de NOS vergelijken, moet nu duidelijk worden dat NPO een apart orgaan is”, zegt de publieke omroep. Ook voor de nieuwe NPO is een ander logo gemaakt. Oud Radio 1-zendercoördinator Jan Westerhof is de nieuwe radiodirecteur.

Zojuist hebben de medewerkers van NPO de nieuwe logo’s en naam officieel gepresenteerd gekregen.

De logowijzigingen moeten ervoor zorgen dat de merken van de publieke omroep herkenbaarder worden. “Door de merken visueel met elkaar te verbinden wil NPO bereiken dat kijkers en luisteraars het publieke mediadomein nog beter herkennen. De ruitvorm is het gemeenschappelijke element. Dit is terug te vinden in het nieuwe logo’s van Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5”, zegt NPO.

Het logo van Radio 3FM is nog niet aangepast. Radio 6, nu nog Concertzender, wordt over een maand gelanceerd met een nieuw logo.

De nieuwe logo’s van de radiozenders

Vorig artikelB&W Amersfoort willen Omroep Amersfoort als lokale omroep
Volgend artikelLuisteraars vinden radiozenders teveel op elkaar lijken