Home Landelijke radio Nieuwe lichting Coolcast in BNN United

Nieuwe lichting Coolcast in BNN United

BNN United staat morgen in het teken van een nieuwe lichting van het project Coolcast. De nieuwe Coolcasters van de afdeling radio zijn tussen 21:00 en 22:00 uur te gast bij Willemijn Veenhoven op Radio 1. Willemijn praat met ze en ze laat allemaal een reportage horen die ze deze week hebben gemaakt. Het them van deze reportages is: ‘Doe iets stouts.’

De nieuwe lichting Coolcasters hebben net een opleidingsweek aan de media-academie achter de rug. Ze leren daar ‘de basics’ van radio maken: produceren, opnemen en monteren. Coolcasters zijn scholieren of net afgestudeerden bij BNN de kans krijgen het radio- of televisievak te leren. Voor BNN is dit een een uitgelezen kans om jong talent op te sporen.

De afgelopen jaren heeft Coolcast BNN al een aantal talenten opgeleverd. Zo is Filemon Wesselink ooit binnen gekomen via ‘The Talents’ (de voorloper van Coolcast). Ook Bart Meijer (presentator van het Klokhuis) en Evelien Bosch (presentator MTV) zaten bij deze lichting. Jan Willem van Zoest behoorden tot de eerste lichting Coolcast in 2005 en is nu vaste verslaggever van BNN United.

Bij de acht deelnemers van dit jaar zit, zoals RadioFreak eerder al meldde, een ‘bekend’ gezicht. Joost Hoebink, winnaar van Big Brother 2005 maakt deel uit van de lichting van dit jaar.