Pinnacle, de nieuwe eigenaar van het Media Park in Hilversum, heeft een jarenlange financiering afgesloten met de Rabobank. Volgens het Media Park betekent de overeenkomst ‘een stevige impuls voor de ontwikkeling van hét mediahart van Nederland’. Het Media Park wil uitgroeien tot een multifunctionele high tech campus, waar ook studenten en jong talent een prominente plek krijgen.

Het Media Park zat langere tijd in moeilijker vaarwater, onder meer doordat grote mediabedrijven dreigden te verhuizen naar Amsterdam. RTL heeft onlangs echter bijgetekend en de huurovereenkomst op het Park verlengd tot 2031. Met de nieuwe financiering van de Rabobank, zit het park duidelijk weer in een stijgende lijn.

Na de zomer vertrekken Radio 2 en Radio 5 naar het Media Park. Beide zenders zijn nu nog gevestigd in het AKN-gebouw aan de andere kant van Hilversum. Op het Media Park zijn daarmee straks alle landelijke radiozenders van de publieke omroep gehuisvest. Daarnaast zitten er grote bedrijven als de NOS, RTL en Talpa.