Home Regionale radio Nieuwe hoofdredacteur Omroep West gooit redactie om

Nieuwe hoofdredacteur Omroep West gooit redactie om

Omroep West

Henk Ruijl (51) wordt morgen de nieuwe hoofdredacteur van Omroep West. Vanaf nu is hij officieel eindverantwoordelijk voor de kanalen van Omroep West, zoals Radio en TV West, en die van Stadsomroep Den Haag (DHFM, Den Haag TV en Den Haag Totaal).

Henk Ruijl werkt al sinds 2011 bij Omroep West. Als adjunct-hoofdredacteur en Chef Nieuws stuurde hij de sport- en nieuwsredactie aan en maakte hij deel uit van de hoofdredactie en het managementteam van de publieke regionale omroep voor het noorden van Zuid-Holland.

Veranderingstraject

Al sinds 2017, toen Renzo Veenstra vertrok, zat de omroep zonder hoofdredacteur. Ruijl werkte daarom tijdelijk als waarnemend hoofdredacteur. De omroep staat aan de vooravond van een omvangrijk veranderingstraject, waarbij de werkwijze en organisatiestructuur flink op de schop gaan.

Dat project werd al door Ruijl aangestuurd en de voorbereiding daarvan was aanleiding te wachten met de benoeming van een nieuwe hoofdredacteur. Nu Ruijl de redactie van de omroep formeel gaat leiden kan hij het veranderingsproces ook zelf verder (mede) vormgeven en doorvoeren.

Algemeen directeur Gerard Milo van Omroep West is daar erg blij mee. Milo: “We moesten met onze zoektocht eerst wachten tot de strategische visie was afgerond. Henk heeft daarin al een erg belangrijke rol gespeeld. We zijn daarom erg blij dat hij, met al zijn kennis en ervaring uit dat traject nu de redactie kan gaan leiden. Ook omdat hij al veel mensen mee heeft weten te krijgen met de plannen. Dus ik zie zijn rol als hoofdredacteur met alle vertrouwen tegemoet.”

Krantenman

Henk Ruijl zelf is ook blij. En trots: “Dit is een fijne club mensen om mee samen te werken. En dat ook nog eens in het fijnste gebied van Nederland.”

Voordat Ruijl in 2011 de overstap maakte naar Omroep West werkte hij bijna 22 jaar bij AD Nieuwsmedia, Haagsche Courant en Dagblad Het Binnenhof.