Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Marconi Awards voor NPO Radio 2, Bram Krikke en BNR Nieuwsradio

Marconi Awards voor NPO Radio 2, Bram Krikke en BNR Nieuwsradio

Bram Krikke

Bram Krikke (Slam!) heeft de Marconi Award voor Aanstormend Talent gewonnen. “Dit is niet normaal. Een jaar geleden zat ik nog werkloos thuis en nu sta ik hier!” Voor de publieksprijs waren verder ook Bas Menting (Radio 538) en Shay Kreuger (FunX / NPO Radio 2) genomineerd. De juryprijs werd zojuist uitgereikt op het Radiogala in Hilversum.

De Marconi Award voor Beste Radiostation is gewonnen door NPO Radio 2. Voor die prijs waren verder Radio 10 en SLAM! genomineerd. Zendermanager Jan-Willem van Engelen nam de prijs in ontvangst. “Dat we de best beluisterde zender zijn, wil niet zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Dat een vakjury ons nu zo beoordeeld is erg fijn!”

De Marconi Online Award is gewonnen door BNR Smart Radio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich nam de prijs in ontvangst. “Een fantastische prijs. Dit is de prijs van de toekomst. En daarom ben ik er ongelooflijk trots op.” Het was voor het eerst dat de juryprijs om audio-initiatieven te waarderen die zich online afspelen werd uitgereikt. De andere genomineerden waren Dag en Nacht Media en NPORadio4.nl.

Sjors Fröhlich
Sjors Fröhlich neemt de Marconi Online Award in ontvangst

Daarnaast kreeg Willem van Kooten de Marconi Oeuvre Award. Het was al bekend dat zij die zou krijgen, maar de officiële uitreiking was vanavond. Hier kreeg de prijs van Lex Harding.

Vakjury

De vakjury voor de Marconi Awards bestond dit jaar uit Wibo Dijksma (juryvoorzitter AVROTROS), Marc Adriani (Talpa Radio), Bart Arens (NPO Radio 2), Mireille van Ark (BNR Nieuwsradio), Jan-Willem van Engelen (NPO Radio 2 & 5), Beitske de Jong (NPO Radio 4), Dave Minneboo (Qmusic), Coen Swijnenberg (Radio 538), Jordi Warners (SLAM!) en Simone Weimans (NPO Radio 1).

Later vanavond worden nog de Zilveren Radiosterren en de Gouden Radioring uitgereikt.