Er verschijnt een nieuw boek over mediamagnaat John de Mol, geschreven door Quote-journalist Mark Koster. Hij gaat in het boek op zoek naar het succes dat de familie De Mol heeft. Koster dook daarvoor in de familiegeschiedenis, kreeg toegang tot het persoonlijke archief en sprak met hoofdrolspelers binnen de familie.

John de Mol is eigenaar van Talpa Network, waar radiozenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica onder vallen. Daarnaast bezit hij onder meer verschillende tv-zenders, het ANP en het Linda-magazine. “En nog altijd breidt hij zijn imperium uit”, ziet Koster. “Zijn ambitie is een multimediaal bedrijf dat op tv, radio en online de strijd aan kan met giganten als Google, Facebook, Netflix en Amazon.”

In ‘De Mol: de machtigste mediafamilie van Nederland’ schetst Koster aan de hand van vier generaties De Mol hoe een ‘hyperambitieuze’ familie via netwerken, werklust en zakelijk opportunisme haar dromen wist waar te maken.

Het boek, uitgegeven door Uitgeverij Balans, verschijnt eind deze maand. Een exemplaar is alvast te reserveren via deze link.

Foto: Uitgeverij Balans