Bijna 2,5 jaar na de veelbesproken breuk met Wietze de Jager, zegt Mattie Valk er geen spijt van te hebben dat hij bij Qmusic is gebleven. “Zonder het te willen heb ik onhandig gehandeld, dat is gewoon zo. Maar ik heb er wel van staan te kijken hoe heftig er wordt gereageerd als je loyaal blijft aan een bedrijf waar je al jaren werkt. Ik heb hier laatst mijn 12,5-jarig jubileum gevierd. Dus als je het over spijt hebt, dat heb ik geen moment gehad over de beslissing om hier te blijven”, zegt hij in Het Parool.

Mattie en Wietze, die zich bij Qmusic opwerkten tot een van de populairste ochtendduo’s van de landelijke radio, gingen in het voorjaar van 2017 uit elkaar. De twee werden benaderd voor de ochtendshow op Sky Radio, maar Mattie koos er uiteindelijk toch voor om bij Qmusic te blijven. Het leidde tot een onherstelbare breuk. “Nee, Wietze en ik spreken elkaar niet meer, maar dat is goed voor nu”, zegt Wietze. “Al hoop ik nog steeds dat we ooit weer een biertje kunnen drinken. Maar daarvoor zijn twee partijen nodig.”

Tesla

Mattie zou bij Qmusic ‘zes ton en een tesla’ verdienen. “Kijk hier maar op het parkeerterrein, hij staat er niet. Ik heb er ook nooit eentje gehad, nee”, zegt Mattie in de Amsterdamse krant. “Ik heb me er inmiddels wel bij neergelegd dat die opmerking van Wietze over het salaris en de auto die ik bij Q zou krijgen, voor altijd aan me blijft kleven. Het zij zo. Gelukkig merk ik dat het steeds minder vaak over die breuk met hem gaat nu het met Marieke en met Qmusic zo goed draait.”

Foto: Qmusic