Home Landelijke radio Nico Silvius wint Buma NL Award

Nico Silvius wint Buma NL Award

Nico Silvius is in de prijzen gevallen bij het Buma NL evenement in Den Bosch. Hij wint een award in de categorie 'Media'.

Volgens Buma is Nico Silvius toonaangevend op het gebied van regionale radio. "De lijst van radiostations waar hij bij betrokken is, is groot. Momenteel is hij directeur van RadioNL, WaterstadFM en Freez en verzorgt hij de marketing en sales van TV Oranje. Zijn bijdrage aan het aandeel Hollandse muziek op de Nederlandse radio en TV is van zeer grote waarde. In de muziekindustrie is hij graag gezien omdat hij het brein is achter de zogenaamde regio-plug waar platenmaatschappijen en regionale radiostations elkaar ontmoeten om muziek uit te wisselen", aldus Buma Cultuur directeur Frank Helmink.

Buma NL is een evenement voor de Hollandse muziek en wordt jaarlijks gehouden in Den Bosch. Buma NL bestaat uit een conferentie voor muziekprofessionals en een festival. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Hollandse muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van bekende namen en nieuw talent uit het Hollandse genre.