Home Landelijke radio Nederlandse Eiwerp Federatie boos over NK eiwerpen bij Q-music

Nederlandse Eiwerp Federatie boos over NK eiwerpen bij Q-music


De Nederlandse Eiwerp Federatie (NEWF) is boos op Q-music. "Tijdens de uitzending van de Ochtendshow op 8 juli claimden de Goeiemorgenshow-dj's Jasper de Vries, Kristel van Eijk en Jeroen Kijk in de Vegte 'het officiële Open NK Eierwerpen' voor de Goeiemorgenshow te hebben. Buiten het gegeven dat de door hen geworpen eieren onreglementair zijn geworpen en de wedstrijdbaan duidelijk in een krakkemikkige staat verkeert, dienen officiële wedstrijden Eiwerpen te worden aangemeld en goedgekeurd door de NEWF", zo zegt de Federatie.

De NEWF is een geassocieerd lid van de World Egg Throwing Federation. De NEWF zegt de organisatie van het enige echte officieel goedgekeurde en op de kalender van de WETF geregistreerde Open NK Eiwerpen gegund te hebben aan de Stichting Open NK Eiwerpen uit Makkum.

In een reactie zegt een woordvoerder van de Stichting Open NK Eiwerpen 'not amused' te zijn door deze actie van Q-music. "Wij zullen deze inbreuk op onze rechten aankaarten bij de NEWF en de overkoepelende World Egg Throwing Federation. Vooralsnog zullen wij geen diskwalificatie of eeuwig royement eisen, maar als genoegdoening accepteren dat teams van Q-music in de volgende editie van het Open NK Eiwerpen aan alle onderdelen meedoen. Nu reeds is Kristel van Eijk ingeschreven voor het Russisch Ei Roulette."

Q-music heeft na overleg inmiddels toegezegd komend jaar aandacht te besteden aan het NK eiwerpen in Makkum.

Vorig artikelStadsradio Rotterdam even terug tijdens Camping Rotterdam
Volgend artikel14 juli weer Franse Dag op Classic FM