Home Landelijke radio Nederlandse bedrijven bouwen radiostation in Georgië

Nederlandse bedrijven bouwen radiostation in Georgië

Broadcast Facilities Nederland (BFN) gaat een radiostation mee opbouwen in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Namens het nieuw op te richten station, Radio Muza, tekende Sandra Elisabeth Roelofs, de Nederlandse echtgenote van de president van Georgië, Michail Saakasjvili, een overeenkomst met het bedrijf.

Het initiatief voor Radio Muza is ontstaan uit de behoefte van vele muziekliefhebbers in Georgië aan een landelijke radiozender met uitsluitend klassieke muziek. Het station wordt een podium voor de muziekcultuur van Georgië en het zal een venster bieden op de klassieke muziekcultuur wereldwijd.

Op een verdieping van een appartementengebouw in het centrum van Tbilisi zal dit voorjaar een compleet nieuw radiobedrijf van start gaan. Lokale medewerkers zullen in de aanloopfase worden begeleid door Nederlandse professionals. Het station wordt gebouwd met de modernste technieken op het gebied van radio productie en uitzending. Tegelijk zal een landelijk dekkend FM netwerk worden geïnstalleerd door een ander Nederlands bedrijf Broadcast Partners uit Terneuzen.