Home Landelijke radio Nederlanders positief over de publieke omroepen

Nederlanders positief over de publieke omroepen

Ruim driekwart van de Nederlanders is neutraal of positief over het aanbod van de publieke omroepen. Dat blijkt uit een enquête van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws. Ruim vier op de tien mensen vinden het aanbod goed of zeer goed. Slechts een op de zes mensen is ontevreden.

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlanders vinden dat de publieke omroepen zich vooral bezig moeten houden met nieuws en actualiteiten en met het maken van documentaires. Het maken van religieuze programma’s wordt het minst genoemd.

Voor 28 procent van de ondervraagde mogen er een aantal omroepen verdwijnen. Onder de ondervraagde zijn Llink, BNN, MAX en de EO populair om te verdwijnen. Ook voor de nieuwe omroepen is weinig enthousiasme. 

71 procent zit op geen van de aspirant-omroepen te wachten. Het meest welkom is nog Wakker Nederland van De Telegraaf met 15 procent. Daarnaast kunnen ook TV Oranje en PowNed van GeenStijl op enige steun rekenen. Deze lage percentages zijn deels te verklaren uit de onbekendheid met de doelstellingen van de nieuwe aspirant-omroepen. Van de meeste daarvan weet meer dan 90 procent van de Nederlanders helemaal niet wat ze van plan zijn.