Home Landelijke radio Nationaal FM start 30 april met uitzending

Nationaal FM start 30 april met uitzending

Nationaal FM start 30 april met haar uitzending in Friesland. Het station is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Telecom Vision International B.V. om uitzendingen te verzorgen op de etherfrequenties die aanvankelijk door HOT RADIO zouden worden gebruikt.

De zender brengt naar eigen zeggen ‘een vrolijke mix van Nederlands product’. In het weekend zijn er gepresenteerde programma’s ondersteund met locatie uitzendingen. Binnen afzienbare tijd hoopt de zender ook de weekprogrammering te vullen met presentatoren.

Nationaal FM is in Leeuwarden en omstreken te beluisteren via de ether op 104,7 FM en binnenkort in heel Friesland via de ether op 97,9 FM. Tevens zal er nog voor de zomer een zender op Terschelling geplaatst worden, de frequentie hiervan word ook 79.9 FM. Binnenkort zullen ook de kabelraden gevraagd worden om Nationaal FM een plaats te geven op het Friese kabelnet.

Vorige maand starte RadioNL al met haar uitzendingen in Friesland. Ook dat station richt zich op Nederlandstalige muziek.