Home Landelijke radio Musical over zeezender Radio Veronica

Musical over zeezender Radio Veronica


Er komt een musical over de zeezender Radio Veronica. Dat melden Harry Kies Theaterproducties en Beeldenstorm. ‘Herinnert u zich deze nog?!’ kijkt terug op het veertien jaar durende avontuur op de Noordzee. Antonie Kamerling en Frans Frederiks, ofwel Lange Frans, nemen de hoofdrollen voor hun rekening en verder zijn ondermeer Ruben Lürsen, Thijs Steenkamp en Mylene d’Anjou te zien.

Op basis van het oorspronkelijke idee van Harry Kies, hebben Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper het script geschreven. Tijdens de samenstelling van de muziek kan geput worden uit het archief van de Nederlandse popmuziek uit de periode van 1960 tot en met 1974. De regie is in handen van Peter de Baan, waarmee het creatieve team van de succesvolle musical Turks Fruits is herenigd.

“Veronica is eigenlijk de basis van het huidige radiolandschap”, zegt regisseur Peter de Baan. “Het waren vijftig jaar geleden de pioniers die het opnamen tegen de gevestigde orde. Hun verhaal is een mooi verhaal om te kunnen verpakken in een musical.”

De musical gaat 15 februari 2011 in première in het oude Luxor Theater in Rotterdam.