Home Landelijke radio Minister opent verbouwde studio van Radio 90FM

Minister opent verbouwde studio van Radio 90FM

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat zal vandaag in aanwezigheid van zes burgemeesters en loco-burgemeesters uit het uitzendgebied van Radio 90FM de grondig verbouwde studio van de streekomroep in Leersum feestelijk heropenen.

Dit jaar is het 12 jaar geleden dat bij de toenmalige Lokale Omroep Heuvelrug Centraal het eerste programma werd uitgezonden. Na een voorbereiding van ruim 8 jaar wisten enkele radio-amateurs het voor elkaar te krijgen dat op 9 oktober 1993 de LOHC de officiële openbare lokale omroep van de gemeenten Amerongen inclusief de kernen Overberg en Elst(Ut), Leersum, Doorn en Maarn met de kern Maarsbergen met dagelijkse uitzendingen kon beginnen. Na een paar jaar trad Wijk bij Duurstede met de kernen Cothen en Langbroek toe tot de omroep die toen onder de nieuwe naam Radio 90FM ging uitzenden.

In een feestelijke uitzending zal Minister Peijs als gastpresentator optreden. In die rol zal zij na de officiële openingshandeling enkele aanwezige burgemeesters nader aan de tand voelen. De luisteraars worden van 09:00 tot 12:00 uur in de gelegenheid gesteld om de studio aan de Hoogstraat in Leersum te bezoeken. Tussen 12:30 uur en 15:00 uur worden de genodigden ontvangen. De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn voor de medewerkers.