Home Landelijke radio Mogelijk nieuwe NPO radiologo’s uitgelekt

Mogelijk nieuwe NPO radiologo’s uitgelekt

Om meer herkenbaarheid te krijgen komt de naam NPO terug in de logo's van de radio- en televisiezenders. Inmiddels zijn via Mediamagazine.nl de mogelijke logo's uitgelekt. De kosten voor de naamswijziging kost 153.000 euro, daarvoor is 93.000 euro voor de vormgeving en 60.000 voor de doorvoering.

De logo's van Radio 1, Radio 2, 3FM en FunX zijn zo goed als gelijk gebleven met de toevoeging NPO erbij. Voor Radio 4, Radio 5 en Radio 6 zijn de logo's meer aangepast. De logo's zijn in de periode april/mei aangemeld bij het Benelux Merkenbureau. Ze zijn door het merkenbureau gepubliceerd om bedrijven die bezwaar willen maken de kans hiervoor te geven.

Volgens de woordvoerder van de Raad van Bestuur van de NPO, Etienne Buijs, is er nog geen definitief besluit genomen over de logo's. "Niet per wanneer en ook nog niet of er per definitie nieuwe logo's komen. We doen dit ter voorbereiding op eventueel komende ontwikkelingen, zoals elke organisatie. Anders loop je achter de feiten aan op het moment dat het wel aan de orde is."

Hier een overzicht van de mogelijk nieuwe radio-logo's

Logo NPO Radio 1
Logo NPO Radio 2
Logo NPO 3FM

Logo NPO Radio 4
Logo NPO Radio 4
Logo NPO Radio 5

 
Logo NPO FUNX
 

En de nieuwe logo's voor televisie