Home Landelijke radio Radio Rijnmond twee uur uit de lucht door computerstoring

Radio Rijnmond twee uur uit de lucht door computerstoring

Radio Rijnmond is dinsdag bijna twee uur uit de lucht geweest vanwege een storing in de computersystemen van de omroep. Daardoor viel ook TV Rijnmond uit. De website van de omroep en de app waren wel bereikbaar, maar konden lange tijd niet worden geactualiseerd.

Rond 11.30 uur viel als gevolg van de storing de radiostudio uit en was het niet meer mogelijk een uitzending te maken. Daarnaast viel de verbinding weg tussen het gebouw van RTV Rijnmond en de radiozender in de Waalhaventoren in Rotterdam. Er was stilte te horen op de etherfrequentie 93.4 FM, de frequenties op de kabel en de livestream op internet.

Vanaf 12 uur was op de etherfrequentie van Radio Rijnmond de uitzending van Radio West te horen, onderbroken door korte nieuwsbulletins vanuit Rotterdam. Nieuwslezer Aries van Meeteren stond via een geïmproviseerde radioverbinding in contact met Radio West.

De rampenfunctie van Radio Rijnmond is volgens de omroep “geen moment in gevaar geweest. In het geval van een calamiteit zou berichtgeving hebben plaatsgevonden via Omroep West en de social media-kanalen van RTV Rijnmond, waaronder Twitter en Facebook.”